Rikomagic RKM MK902 Android Smart TV BOX – Test – Zver u kućištu rutera Leave a comment

Pre nekoliko dana na test nam je stigao Rikomagic RKM MK902 Android Smart Box koji se već na prvi pogled odvaja od konkurencije po Web kameri koja je integrisana u kućište. Ipak, ona iako ima 5mpix, po specifikaciji proizvođača, ipak nas nije impresionirala ali sve ostalo jeste.

Krenućemo od operativnog sistema. Posebno adaptirani Android Kit Kat 4.4 koji može raditi u dva režima, kao RKM adaptirani sistem i kao klasično Google Android okruženje. Kao i većina konkurencije i Rikomagic je glavni meni rešio po principu prečica iza kojih se nalazi vrlo zanimljivo grafičko rešenje svemira : )

Ono što smo brzo primetili je da postoji velika zajednica korisnika RKM brenda koji su napravili svoje Firmware varijante i od kojih su neki daleko bolji od originalnog. Savetujemo svakog koga interesuje da pokuša da instalira

MK902 1080p V4.4 firmware Smic717394 V2

Uputstvo za instalaciju Firmware možete naći na sledećem linku:

Rezultati koje je dala Antutu Benchmark aplikacija su nas poprilično pozitivno iznenadili. Definitivno se pokazalo da je procesor i grafička kartica dorasli najzahtevnijim izazovima, tako da gledanje filmova u Full HD režimu neće biti najveće dostignuće ovog uređaja već igranje igrica u Full HD modu što je izazov i pojedinim PC grafičkim karticama koje koštaju kao ceo ovaj uređaj.

Veliki problem kod ovog uređaja je njegovo pregrevanje, koje izaziva resetovanje uređaja i nemogućnost butovanja sistema dok se uređaj ne ohladi. Zato ukoliko se ovo desi, treba da isključite napajanje, sačekate koji minut a potom ga opet upalite. Sve ovo se može izbeći ukoliko odignete uređaj od površine na kojoj stoji, i omogućite strujanje vazduha ispod njega. Mi smo to postigli tako što smo stavili četiri novčića ispod njegovih držača sa donje strane. Strujanje vazduha će obezbediti hlađenje ploče i neutralisati efekat pregrevanja. Najbolji rezultat se dobija ako kućište okrenete vertikalno i naslonite ili na kameru ili na bok gde se nalaze USB portovi. Tada uređaj može da diše i problemi nestaju.

534d82604f156_1534d83599dabf_2534d84f4cde20_9

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *