Rikomagic RKM MK902 Android Smart TV BOX – Test – Zver u kućištu rutera Ostavi komentar

Pre nekoliko dana na test nam je stigao Rikomagic RKM MK902 Android Smart Box koji se već na prvi pogled odvaja od konkurencije po Web kameri koja je integrisana u kućište. Ipak, ona iako ima 5mpix, po specifikaciji proizvođača, ipak nas nije impresionirala ali sve ostalo jeste.

Krenućemo od operativnog sistema. Posebno adaptirani Android Kit Kat 4.4 koji može raditi u dva režima, kao RKM adaptirani sistem i kao klasično Google Android okruženje. Kao i većina konkurencije i Rikomagic je glavni meni rešio po principu prečica iza kojih se nalazi vrlo zanimljivo grafičko rešenje svemira : )

Ono što smo brzo primetili je da postoji velika zajednica korisnika RKM brenda koji su napravili svoje Firmware varijante i od kojih su neki daleko bolji od originalnog. Savetujemo svakog koga interesuje da pokuša da instalira

MK902 1080p V4.4 firmware Smic717394 V2

Uputstvo za instalaciju Firmware možete naći na sledećem linku:

Rezultati koje je dala Antutu Benchmark aplikacija su nas poprilično pozitivno iznenadili. Definitivno se pokazalo da je procesor i grafička kartica dorasli najzahtevnijim izazovima, tako da gledanje filmova u Full HD režimu neće biti najveće dostignuće ovog uređaja već igranje igrica u Full HD modu što je izazov i pojedinim PC grafičkim karticama koje koštaju kao ceo ovaj uređaj.

Veliki problem kod ovog uređaja je njegovo pregrevanje, koje izaziva resetovanje uređaja i nemogućnost butovanja sistema dok se uređaj ne ohladi. Zato ukoliko se ovo desi, treba da isključite napajanje, sačekate koji minut a potom ga opet upalite. Sve ovo se može izbeći ukoliko odignete uređaj od površine na kojoj stoji, i omogućite strujanje vazduha ispod njega. Mi smo to postigli tako što smo stavili četiri novčića ispod njegovih držača sa donje strane. Strujanje vazduha će obezbediti hlađenje ploče i neutralisati efekat pregrevanja. Najbolji rezultat se dobija ako kućište okrenete vertikalno i naslonite ili na kameru ili na bok gde se nalaze USB portovi. Tada uređaj može da diše i problemi nestaju.

534d82604f156_1534d83599dabf_2534d84f4cde20_9

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *