Android Smart TV Box / Budućnost gledanja multimedijalnog sadržaja 80

Kada su proizvođači televizora najavili izlazak Smart televizora svi smo bili oduševljeni idejom da na svom TV aparatu možemo da radimo isto ono što i na nađem PC računaru. Ubrzo smo shvatili da to i nije baš tako. Proizvođači televizora su se prvo sapleli o svoj operativni sistem koji nije kompatibilan sa današnjim standardima kada su aplikacije u pitanju, tako da smo bili ograničeni kolilčinom i kvalitetom aplikacija koje su nam servirane. Drugi problem, ležao je u činjenici da sa običnim daljinskim upravljačem treba da koristimo TV u ulozi multimedijalnog plejera. Sve to nije išlo baš najbolje pa su proizvođači lansirali Android Smart TV Box plejere koji su opravdali svoju ulogu i zaista dokazali da su pravi multimedijalni centri i da je budućnost gledanja TV kanala, filmova, slušanje muzike upravo na njiovoj strani.

Šta je u stvari Smart TV BOX?

Smart TV Box je uređaj koji najčešće radi na Android operativnom sistemu mada postoje verzije koje rade i na Linux operativnom sistmu ali se sve všie pojavljuju i modeli sa Windows operativnim sistemom. Ovaj uređaj u sebi fuzioniše nekoliko uređaja i pretvara svaki TV aparat u Mini PC računar, čime daleko prevazilazi funkcije i granice Smart televizora. Vlasnici ovih uređaja mogu preko njih surfovati internetom i koristiti sve servise dostupne na internetu, mogu proveravati i pisati email poruke, mogu koristiti socijalne mreže (facebook, twitter, skype, viber i druge) mogu gledati online filmove preko raznih sajtova, koristiti youtube ali i bilo kojih program koje svi mi koristimo svakodnevno kao što su Excel, Word, Outlook pa i napredne programe kao što su Photoshop, Illustrator i druge.

Kako da gledate filmove, serije i drugi video materijal?

Možda glavni adut svakog Android Smart TV Box uređaja je Kodi/XBMC platforma preko koje možete da pristupite raznom audio-video sadržaju. Ova platforma radi po principu aplikacija koje se instaliraju i koje u sebi sadrža razni sadržaj. Mnoge internnacionalne TV kuće poput Russia Today i CNN-a imaju svoje aplikacije preko kojih možete da gledate njihov live program ali i sve emisije po principu Video On Demand ili video na zahtev, što je funkcija koja vam daje mogućnost da gledate emisije koje su prošle. Sa druge strane mnoge aplikacije dozvoljavaju gledanje neizmerne baze filmova i serija i za većinu postoje titlovi na Srpskom jeziku tako da će gledanje filmova i serija biti pravo uživanje. Nema više potrebe da kačite PC na TV. Sada to sve možete da pokrenete direktno na vašem TV aparatu. Evo da vidimo kako to izgleda.

Android okruženje i u njemu neograničen pristup aplikacijama i raznim servisima. Kada to sve izgustirate onda upalite aplikaciju Kodi i zabava može da počne.

Glavni meni Kodi platforme podeljen je u nekoliko sekcija. Tu su sekcije Photos, TV, VIDEOS, HD MOVIES, MUSIC i tako dalje…

I što je najvažnije, Sav ovaj sadržaj je besplatan. Nema mesečne pretplate ni skrivenih troškova.

Mygica_Android_5.0_Orig

 

Mygica_ATV1900AC_Settings

Screenshot_2015-09-05-18-20-13

8

1iNJWZh

iptv

 

Šta još možete da radite na Android Smart TV Box uređaju?!

Kada završite sa multimedijom, možete se vratiti njegovim glavnim funkcijama. Android okruženje daje vam mogućnost da skinete bilo koju aplikaciju sa Google Play Store-a, tako da ćete moći da uređaj prilagodite svojim potrebama. Ukoliko želite da surfujete internetom, više nećete morati da palite računar ili laptop. Sada sve to možete da uradite iz vaše dnevne sobe preko vašeg TV aparata.

Browser

Mnogi među nama svoj poslovni dan počinju proveravanjem email pošte. Tu je Gmail aplikacija koja će vam omogućiti da lako pristupite svom email-u, proverište poštu i odgovorite ne emailove koje ste dobili. Da biste uživali i komotno kucali predlažemo ili AirMouse žiroskopski daljinski sa tastaturom ili najjednostavniju tastaturu koju koristite na vašem računaru.

Gmail

 

Celokupnu ponudu naših Android Smart TV Boksova pogledajte na sledećen linku ANDROID SMART TV BOKSOVI

80 Comments

 1. Znači samo priključimo uredjaj na tv i imamo i internet i sve druge opcije.

  1. Poštovani Mikice, neophodno je da imate internet u stanu da biste mogli da koristite ovaj uređaj kao Streaming plejer. Ako imate internet onda je kao što ste napisali, samo prikačite uređaj za TV preko HDMI kabla, povežete ga na internet vezu preko Ethernet kabla ili preko WIFI antene i imate mini računar na Vašem televizoru. Lep vikend Vam želi MojSmart

 2. Daj nam malo o samim uredjajima…koji je onako naj popularniji,najbolji…

  1. Poštovani,

   trenutno u našoj ponudi, najbrži uređaj je RKM MK902 jer ima 2GB ram memorije što pruža dosta komfora pri radu. Ako govorimo o samom brendu, onda bismo tu istakli MyGica ATV585 koji je po hardverskim karakteristikama slabiji od MK902 ali ima optimizovaniji operativni sistem i pokazao se vrlo dobro tokom rada u Kodi aplikaciji. Svi uređaji su među samim vrhom izrade, što potvrđuje i činjenica da imaju CE sertifikat, što 99% uređaja napravljenih u Kini nemaju, te se ne mogu prodavati na svetskim tržištima. Ako Vas interesuju samo filmovi, serije i sličan sadržaj preporučujemo K1 jer ovaj uređaj za uložene pare pruža mnogo. Iako najjeftiniji, ne zaostaje puno za RKM i MYGica brendovima, i uz malo skromniji hardver pruža sasvim pristojne performanse u svakodnevnoj upotrebi.

   Srdačan pozdrav

   MojSmart

 3. Da li postoji uredjaj koji sadrzi android tv box I setup tv box. ( uredjaj kojim se hvata digitalni tv signal ) ?Ako postoji gde moze da se nabavi I koliko košta ?

  1. Poštovani Slobodane,

   postoje takvi uređaji ali ih mi nemamo u ponudi. U planu su ali tek pred leto. Cena će okvirno biti kao i cena sadašnjeg najjeftinijeg boxa 11.999 rsd

   Srdačan pozdrav

   MojSmart

 4. Da li je potrebno da TV na koji prikljucujemo ovakav uredjaj bude SMART TV ?

  1. Poštovani Vlado,

   nije. Ovaj uređaj se može povezati na bilo koji TV i od njega će napraviti ne Smart TV već Android TV što je nova generacija televizora koji koštaju 70.000-100.000 rsd.
   Jedini preduslov je da imate internet konekciju.

   Srdačan pozdrav

   MojSmart

 5. Ja imam tv bez hdmi prikljucka. Postoji li neka opcija povezivanja ili da kupim novi tv 🙂

  1. Poštovani, ako nemate HDMi priključak nije problem jer uređaje možete povezati i preko AV kabla. Srdačan pozdrav MojSmart

 6. Postoji li mogucnost da se ovaj uredjaj zarazi virusom. Moze li na njega da se instalira antivirus program i naprimer autoked?

  1. Poštovani Novice,

   kod Android uređaja izloženost virusima je mnogo manja, skoro da je uopšte nema, ali kao preventivu možete da koristite bilo koji Android Antivirus a ima ih nekoliko, Prilikom instalacije uređaja mi svim korisnicima instaliramo.

   Srdačan pozdrav

   MojSmart

 7. Znaci mogu normalno da gledam neki film na primer sa filmovizije kao na kompu? Da koristim google za sve stvari?

 8. postovani, dali se moze gledati iptv i kakva je kvaliteta, odnosno dali ledi HD rezolucija,,,

  1. Poštovani, unutar Kodi aplikacije imate besplatne IPTV kanale. Kvalitet istih varira, od lošijih rezolucija, preko HD Ready do Full HD. U praksi se pokazalo da nema pravila, može sve raditi bez ikakvog štucanja ali može se desiti i da slika koči, da gubi bafer. Sve je posledica opterećenosti servera ali i brzine interneta. Zato je preporučljivo da brzina bude barem 10mb/sekundi. Inače plaćeni IPTV servisi kao što su strani (da li piratski ili ne) kao i domaći servisi D3Go i Orion TV rade bez ikakvog problema. Naravno unutar Kodi aplikacije imate i legalne aplikacije od svetskih kuća kao što je Russia Today i druge i kvalitet slike je Full HD i garantujemo da je bolja slika nego preko domaćih operatera. Tu smo za sva dalja pitanja. MojSmart

   1. Postovani, da li mogu da gledam HD filmove za brzinom Interneta od 4mbps??

    1. Poštovani,

     da bi uređaj mogao da reprodukuje stream video sadržaj neophodno je da imate barem 10mb/sek. Brzina koju ste naveli nije dovoljna da biste gledali filmove ili IPTV kanale u HD rezoluciji a bojimo se ni u nižim rezolucijama.

     Srdačan pozdrav,

     MojSmart

 9. Poštovani,
  Zanima me može li se na Android tv box putem WiFi povezati lap top i sa njega puštati muzika koja bi se čula preko ozvučenja?

  1. Poštovani,

   tehnički ukoliko imate HDMI ulaz, ne izlaz, već ulaz, mogli biste da ga povežete sa računarom ili laptopom i da dobijete sliku na ekranu. Putem WiFi mreže nije moguće transferisati sa boksa sliku na računar ili paptop. Smart boksovi su predviđeni da rade direktno na televizoru bez drugih posrednika. Tu smo za sva dalja pitanja. MojSmart

 10. Postovani , da li je moguce bezicno povezati moobilni sa smart box-om tako da sadrzaj ekrana mobilmog bude na ekranu tv-a ?
  Sta je potrebno za povezivanje ? Unapred zahvalan!

  1. Poštovani Marko,

   naravno svi Android smart box uređaji podržavaju Miracast, DLNA i AirPlay protokole tako da se i vlasnici iOS platforme ali i Androida mogu preko svojih telefona povezati sa Televizorom preko Smart boksa.

   HVala na interesovanju, tu smo za sva dalja pitanja.

   MojSmart

 11. Da li se uredjaj zagreva, pregreva , i kako je reseno hladjenje s obzirom na obim mogucnosti koje pruza

  1. Poštovani Vladimire, svi Android Smart boksovi, uključujući i Remix Mini imaju pasivno hlađenje. Procesori su toliko optimizovani da ne dolazi do pregrevanja. Naravno nije isti rad kod brendova kao što su MyGica i Remix ili kod NoName uređaja kao što su MxQ ili K1 uređaji i njima slični.

   Tu smo za sva dalja pitanja.

   MojSmart

 12. zdravo kupio sam android box k1 i povezao na stariji tip tv 3.5 kablo i imam problem sa slkom slka je razvicena pa se nevidi jedna polovina slike na ekranu.Dali ima veze sa rezolucijom ekrana.Unapred hvala.

  1. Poštovani Zoki,

   imate u okviru Settings sekcije, podešavanja za Display. Tu treba da promenite način prikazivanja podataka, tačnije da sa automatskog HDMI moda pređete na manuelna podešavanja. Pa isprobavajte dok ne vidite koja je rezolucija Vašeg televizora.

   Tu smo za sva dalja pitanja,

   MojSmart

 13. Kupio sam mxq pro 4k. Kako da koristim skype? imam kameru sa mikrofonom ali gde da prikljucim kablic za mikrofon? pozdrav

  1. Poštovani Saša,

   na boksu postoji ulaz SPDIF. Pokušajte da prikačite mikrofon na njega. Smart boksovi uglavnom podržavaju samo kamere koje imaju integrisane mikrofone i koje se kače preko USB porta.

   Srdačan pozdrav

   MojSmart

 14. dobar dan..
  zivim u njemackoj i imam ponudu iptv programe exyu, ali nemam smart tv. DA li mogu kupiti android tv box i instalirati preko njega aplikaciju npr, SMART TV . hvala

  1. Poštovani Mirko,

   naravno svaki Smart box ima kompletnu autonomiju rada, tako da možete instalirati bilo koju aplikaciju. Čak u okviru Kodi platform koju imate na svakom uređaju, imate dosta besplatnih kanala. Jedino je na Vama da izaberete koji želite uređaj. Imate jeftinije od 6620 rsd pa do najskupljeg i ubedljivog najboljeg Remix-a koji je 13999 rsd i koji je doslovno mali računar i ima operativni sistem kao Windows, samo što je besplatan.

   Tu smo za sva dalja pitanja.

   MojSmart

 15. Postovani..Imam Kodi box M8S 2GB,RAM Quad Core CPU..Na njoj je vec puno aplikacija.Najvise me interesuju nasi kanali Ex yu free tv .Na svim aplikacijama(Kodi,Mobdro,…)pomalo ledi slika..Sta je pametno uraditi.Nisam neki strucnjak za ova sokocala,ali ako me uputis,bio bi zahvalan,a mozda nesto i udeveram 🙂 Pozdrav

  1. Poštovani,

   nažalost podršku za Smart boksove imamo samo prema našim kupcima. Ne bismo mogli da dajemo softverske ili hardverske predloge za boksove čije firmware ne poznajemo i koji nemaju tu vrstu podrške. Kod većine NoName boksova je problem kontinuiran rad, mada ne isključujemo da je problem do samih aplikacija i da je strim na njima sporan.

   Srdačan pozdrav i hvala na razumevanju.

   MojSmart

 16. Imam jedno pitanje…nestao mi je program rockcrusher preko kog sam gledao mnogo filmova..sad bez njega pola fimova na par programa (velociti,xmovies…) ili nece da pusti ili nema prevod! Koji program mi preporucujete a da se ne nerviram oko pustnanja,trazenja…?

  1. Poštovani Bobane,

   ukoliko unutar Kodi aplikacije instalirate neki build kao što je TV Addons, imaćete mnogo aplikacija sa raznim sadržajem a moći ćete lako da podesite i titlove.

   Evo linkova koji će Vam pomoći:

   https://www.tvaddons.ag/fusion-installer-kodi/

   Posle toga

   https://www.tvaddons.ag/config-wizard-kodi/

   Nakon svega odete u System – all repositories – Subtitless i instalirate izvore Titlovi.com i OpenSubtitles Unofficial.

   Nadamo se da smo pomogli.

   Inače imate i aplikacije kao što su Mobdro, ShowBox, CT Stream i Enigma TV.

   Srdačan pozdrav,

   MojSmart

 17. Postovani, interesuje me da li se Dreambox 500HD moze koristiti kao tv box uz instalaciju Kodi aplikacije. L/P

  1. Poštovani Muhamede,

   pošto ne prodajemo DreamBox uređaje, nažalost ne možemo Vam odgovoriti sobzirom da ne znamo arhitekturu softvera koji je u njemu. Pretpostavljamo da bi postojala neka mogućnost ali pitanje je kako bi radio sozbiorm na jačinu procesora i količinu radne memorije.

   Tu smo za sva dalja pitanja.

   MojSmart

 18. Na kojim mjestima ovo mozemo kupiti

  1. Poštovani,

   sve naše proizvode možete poručiti preko telefona, putem mejla na [email protected] ili tako što ćete poručiti preko sajta.
   Deo našeg asoritmana možete naći i u METRO Cash and Carry radnjama. Koji Vas tačno uređaj interesuje?

   Srdačan pozdrav,

   MojSmart

 19. Pozdrav, ineresuje me da li se povezuje na internet preko wi-fi ili je potrebno prikljuciti internet direktno u uredjaj?

  1. Poštovana Milena,

   ukoliko imate mogućnost da direktno stavite LAN u njega, imaćete svakako stabilniju konekciju, ali uređaji podržavaju i WiFi konekciju.

   Dolaze komplet instalirani sa svim potrebnim aplikacijama za multimediju. Svi su sa garancijom i garantovano u najvišem kvalitetu izrade koji se na našem tržištu uvozi.

   Tu smo za sva dalja pitanja.

   MojSmart

 20. Ja sam ljubitelj sportskih kanala dali imam otvorene arene i sport klub . Poz

  1. Poštovani Zorane,

   postoji par aplikacija sa listama sportskih kanala kao i live prenosima sportskih dešavanja. Krajnje otvoreno, pošto su svi servisi besplatni, ne možete se baš uzdati da će raditi 365 dana u godini, ali pošto ima mnogo aplikacija uvek se nađe u nekoj da kanal ili utakmica koju tražite radi. Mogu se naći i domaći kanali kao što su Arene i Sport klub kanali. Naravno, Vi možete kupiti i liste kanala za 7-10 usd mesećno i koristiti uređaj kao satelitsku antenu.

   Pored toga ima ogromnu bazu filmova, serija sa titlovima.

   Srdačan pozdrav,

   MojSmart

 21. Imam tv samsung i uz njega kameru povezanu sa tv
  Mogu li da podesim tv box da koristi tu kameru za skajp ili moram drugu da kupi
  Ako moze kako podesiti

  1. Poštovani Boki,

   ako smo razumeli, kamera je deo TV, tako da ne bimso mogli da potvrdimo na koji način bi ona mogla da korespondira sa smart boksom. U svakom slućaju ako ona može da se konektuje preko USBa, onda je možete direktno povezati sa boksom. Inače bilo koju Web kameru de povežete i da aktivirate adekvatnu aplikaciju, boks će je prepoznati i moći ćete da je koristite za potrebe četovanja.

   Tu smo za sva dalja pitanja.

   MojSmart

 22. Pozdrav,
  Interesuje me da li je bolja opcija kupiti neki android tv, recimo philips android 40pft5500 za nekih 50000 din ili bilo koji “obican” full HD tv oko 40-45000 dinara i uz njega android set box?
  Hvala puno unapred.

  1. Poštovani Sale,

   nije zato što ih prodajemo, ali ne mogu se porediti Android televizori sa kombinacijom Android Smart box plus običan TV. Najbolja opcija je Full HD TV 43 inča recimo mogu se naći i za 350 evra, i to brendirani i u kombinaciji recimo sa Remix boksom, to je bukvalno kao da imate PC na svom televizoru. Remix Mini je recimo boks koji je deset stepenica iznad svakog Android Smart boksa i mi ga preporučujemo svim korisnicima kojima treba nešto ozbiljnije.

   Tu smo za sva dalja pitanja,

   MojSmart

 23. Postovani, da li se preko android smart boxa mogu igrati igrice? Ako mogu,kako?
  Hvala puno

  1. Poštovana Elizabeta,

   svi Smart boksovi podržavaju igrice, međutim nisu sve igrice optimizovane da biste ih igrali na njemu. Ipak postoji veliki broj igrica koje možete igrati bez problema, dovoljno je samo da povežete tastaturu i miš ili još bolje da kupite Android GamePad i rešili ste problem.

   Tu smo za sva dalja pitanja.

   MojSmart

   MojSmart Admin
 24. Ja sam skoro totalni laik za tu novu tv tehnologiju, ali evo da budem kratak… Moze li se preko tog vaseg Kodija i recimo tog Remix mini uredjaja pratiti propustene epizode popularnih serija poput Elementarno ili Wallander? Nemam ni kablovsku ni IPTV. Imam samo zastareli televizor i sobnu antenu. Imam i racunar sa tv karticom.

  Pozz

  1. Poštovani Dejane,

   mogu naravno, kao i more drugih serija. Jedini preduslov da bi to mogli da gledate je da imate internet pošto je za rad uređaja da bi pristupao internetu, potreban, internet : )

   Minimalna brzina interneta je 6mb/sek a preporučuju se brzine +10mbit/sek

   Tu smo za sva dalja pitanja,

   MojSmart

   MojSmart Admin
 25. ja na televizoru imam samo SCART prikljucak i one za audio, zvuk i video. Nedavno sam kupio set boks, planira i ovo. Pa da li ce moj televizor podrzati, i posto imam samo jedan prikljucak SCART na kome je set boks, da li cu morati svaki put vaditi i menjati u zavisnosti sta zelim da koristim. Ili mogu obe stvari biti prikljucene u isto vreme.

  1. Poštovani,

   to što imate jedan SCART ulaz predstavljaće problem jer ćete morati naizmenično da ga koristite ili za Set top box ili za Smart box. Takođe, Smart boksovi su pravljeni za digitalne televizore, tako da ćete izgubiti malo na kvalitetu slike kada ga povežete preko analognog izlaza.

   Takođe, uzmite u obzir da Vam za korišćenje većine funkcija Smart boksa treba internet ne sporiji od 6 mb/sek.

   Srdačan pozdrav,

   MojSmart

   MojSmart Admin
 26. Veliki pozdrav imam android tv box zanima me kako da telefon spojim preko android tv box-a… Sta mi je potrebno za to da li neki kabal ili tako sto ako mozete da mi objasnite… Hvala unaprijed…..

  1. Poštovani,

   potrebno je da pokrenete na uređaju Miracast aplikaciju ili DLNA u zavisnosti da li koristite Android ili iOS a da onda telefon povežete sa uređajem preko ovih protokola za strimovanje sadržaja sa mobilnih uređaja i tableta.

   Srdačan pozdrav,

   MojSmart

   MojSmart Admin
 27. Pozdrav, e sad mozda malo glupo sa moje strane ali me stvarno zanima kolika je potrosnja interneta ako moj paket sadrzi 15gb mesecno. Odnosno da li je to dovoljno za gledanje tv kanala. Znaci mesecno 15gb.

  1. Poštovani,

   sa limitiranom potrošnjom ne možete koristiti ove uređaje jer će Vam potrošiti internet veoma brzo. Primera radi, ako učitate jedan Full HD film, on može da ima 4GB, što znači da pogledate 4 filma i interneta više nema. Jedina opcija je da uzmete internet sa neograničenim protokom brzine barem 8mb/sek.

   Srdačan pozdrav,

   MojSmart

   MojSmart Admin
 28. Poštovani,
  Da li preko ovog uređaja mogu da pratim programe nacinalnih TV: Prva, B92 i Hepi koje su mi nedostupne preko kablovskog operatera Radijus Vektor?

  1. Poštovani Saša,

   naravno, možete samo je neophodno da se informišete preko Youtube-a o izvorima sa kojih preuzimate određene aplikacije za IPTV kanale, među kojima ima i onih koje omogućavaju da gledate domaće i regionalne kanale. Jedino što treba da računate da ovi servisi neće raditi 365 dana u godini ali po našem iskustvu ima ih toliko da uvek neki radi.

   Tu smo za sva dalja pitanja,

   MojSmart

 29. Imam pitanje! Kupili smo Android TV box X96. Kad smo ga upalili nigdje nema aplikacije Kidi16.1. a gledao sam preko you tuba vide-a i svugdje ih ima.??? Šta vi mislite o tom jer bi trebao reklamirati uređaj i tražit da mi se zamjeni??? Unaprijed hvala

  1. Poštovani,

   instalirajte ga sami sa Google Play-a.

   Srdačan pozdrav,

   MojSmart

 30. Pozdrav, možete li mi reći šta znači opcija exetrnal subtitles suppoted: no/yes, ako je naznačeno da da nisu podržani prevodi sa neke spoljne jedinis (usb, hdd) da li mogu da instaliram neki player (mx, vlc) koji će to moće da urade. Neki uređaji koje sam gledao da kupim imaju opciju yes, neki no. Da li uređaji iz vaše ponude mogu bez problema da putaju prevode u .srt ili .sub formatu. Hvala unapred

  1. Poštovani Miroslave,

   naravno uz odgovoarajući plejer kao što su pomenuti možete bez problema da učitavate standardne formate za titl.

   Čak kao i na PC-ju postoji mogućnost da plejer nađe titl pod uslovom da zna ime fajla odnosno filma.

   Srdačan pozdrav,

   MojSmart

 31. Poštovani, imam problem sa uredjajem. Naime sve radi kako treba, iptv kanali, youtube, internet, ali kad hocu da pustim film dolazi do sledeceg: posle dva, tri minuta po ekranu izlaze zelene I crne linije, samo u okviru filma, na ostalom ekranu je sve normalno, da li postoji moguce resenje tog problema?
  Imam MxQ 4k 1gb ram I quad core processor
  Nadam se brzom odgovoru, unapred hvala.

  1. Poštovani Miloše,

   po opisu bismo rekli da uređaj ima problem ili sa grafikom ili što je verovatnije unutar Kodija ima problem sa dekodiranjem. Ne znamo koji procesor imate i o kakvom je kvalitetu uređaja reč, pošto MXQ se pravi u tri kvaliteta izrade, od dna do vrha, a takođe ne znamo ni kako je Kodi podešen. Idite u Settings/Player/Video pa odčekirajte polja Mediacodec surface i Mediacodec pa vidite da li će se nešto promeniti.

   Srdačan pozdrav,

   MojSmart

 32. Koje kanale ima na njemu

  1. Poštovani Lazare,

   možete naći veliki broj svetskih i solidan broj domaćih kanala. Sve se svede na to koliko korisnici prate kanale o IPTV sadržaju na Youtube-u. Tako doslovno možete naći sve što Vas zanima.

   Srdačan pozdrav,

   MojSmart

 33. Izvinite ja imam tv box 4k ultra HD i sve lepo do danas radio sad upali i pise android i krene dalje do tvbox i tu stoji a nece ni da se ugasi na daljinski samo gori plava lanpica kako da ga pokrenem

  1. Poštovani Nebojša,

   možemo Vam pomoći u reinstaliranju sistema, jedino u slučaju da ste uređaj kupili kod nas.

   Sozbirom da jedino za naše uređaje imamo potrebne firmware na kojima rade.

   Javite se na [email protected] i ostavite nam broj računa i garanciju.

   Srdačan pozdrav,

   MojSmart

 34. Da li na smart box uredjaju je moguce prikljuciti bezicna ili klasicna tastatura i mis, ili je potrebna posebna tastatura za televizore i monitors?
  Posto su mi u radnji gde bih kupio uredjaj prodacac hteo prodati tastaturu koja kosta aman koliko uredjaj.

  1. Poštovani Dušane,

   naravno na smart boksove možete povezati bilo koju periferiju, tastaturu, miš ili naprednije opcije kao što su kombo rešenja ili AirMouse.

   Pozdrav,

   MojSmart

 35. Pozdrav molim za odgovor kupijo bi TV android box dali cu moci gledati TV kanale i koje hoceli biti ijedan kanal srbski hrvatski ili bosanski box sam narucijo android 7 i ima kao u boxu instaliran kodi 17.3 pame zanima hoceli biti ikakvi TV kanala unapred zahvalan i veliki pozdrav

  1. Poštovani Samire,

   boksovi dolaze komplet instalirani sa svim potrebnim aplikacijama. U praksi postoji veliki broj TV kanala, pretežno inostranih ali ima i sa naših područja. Tako da možete naći čak i domaće ali i regionalne kanale.

   Naravno, računajte na to, da sistemi koji dolaze na uređaju mogu da prestanu sa radom. Međutim dalja podešavanja uopšte nisu teška i uglavnom svi kupci sve neophodne informacije pronađu na Youtube-u.

   Srdačan pozdrav,

   MojSmart

 36. imam stari vox tv….adsl internet …to jest box 3 paket….skoro mi istice ugovor…dali da stavim box tv …i koji …koliko bih me kostalo to kod vas …..hvala….i koliko tv u kuci mogu da gledam

  1. Poštovani Miroslave,

   besplatni servisi na smart boksu ne mogu da zamene televiziju koju plaćate preko operatera. Naravno, mogu se naći i domaći kanali ali računajte da se ne možete pouzdati u rad servisa 365 dana u godini.

   Boks može da bude podrška na već postojeće kanale koje imate, a prevashodno pokriva segment filmova, serija i drugih sličnih sadržaja ali i mnogo edukativnog sadržaja jer na njemu imate i servise preko kojih možete učiti jezike ili bilo šta slično.

   Uređaj se povezuje samo na jedan uređaj preko HDMI ili AV kabla.

   Srdačan pozdrav,

   MojSmart

 37. Poštovani! Imam smart tv telefunken, da li android tv box radi na smart tv koji već ima svoj sistem?

  1. Poštovani Dragane,

   naravno, smart tv box će raditi bez ikakvih problema na bilo kom televizoru iako ima svoj operativni sistem.
   On se ponaša kao perfierni uređaj i nema veze sa televizorom direktno.

   Srdačan pozdrav,

   MojSmart

 38. Poštovani,
  imam neograničen internet na mobilnom telefonu dovoljne brzine. Nemam u vikendici kablovski internet.
  Da li tv-box može da radi sa internetom preko mobilnog?
  Pozdrav.

  1. Poštovani Miodraže,

   naravno, sobzirom da smart boksovi poseduju WiFi antenu, moći će da se nakaće na mobilni. Naravno, brzina interneta bi trebalo da je barem 6mbbs kako biste mogli da pokrećete video fajlove bez većeg problema i zastoja u radu.

   Optimalna brzina je 10mbs.

   Srdačan pozdrav,

   MojSmart

 39. Hvala,
  uzeo bih kod Vas tv box pa me interesuje koji je najkvalitetniji koji imate.
  Cena nije problem.
  Pozdrav.

 40. Da li ce uredjaj raditi kako treba ako se na wifi prikacimo i sa dva telefona i laptopom. Da li ce filmovi koje gledamo da seckaju ili tako nesto. Glavni ruter je u drugoj sobi a brzina interneta nam je 50 Mbps. Unapred hvala…

  1. Poštovani Bojane,

   imamo istu brzinu interneta i ne bi trebalo da imate nikakve probleme kod reprodukcije. Naravno, postoje neki faktori koji mogu da naprave probleme a nisu u direktnoj vezi sa brzinom i pouzdanošću interneta. Pre svega zagušenost servera na kome je film, serija, IPTV link. Može da se desi da veza puca ne zbog interneta nego zbog opterećenosti ali imate toliko aplikacija da ćete uvek naći sadržaj sa doprim protokom.

   Preporuka je ako je to izvodljivo da uređaj povežete sa LAN kablom, na ovaj način biste imali najsigurniju i najbržu vezu.

   Tu smo za sva dalja pitanja.

   MojSmart

   MojSmart Admin

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *